NOAH ROSANES

–dansk musiks kreative ildsjæl

Passionen for at udøve musikken som kreativ kunst har igennem karrieren altid kendetegnet Noah Rosanes. I mere end 20 år har Noah Rosanes levet som et kreativt flagskib i musikbranchen. Fra selv at være guitarist og komponist over rollen som producer for utallige danske grupper til at være ophavsmanden bag nogle af de mest originale og nytænkende koncepter i nyere dansk musikhistorie.

Noah Rosanes succesfulde aftryk i musikbranchen og i medierne taler for sig selv. Bag pulten som professionel producer har han stået bag intet færre end fire ’Ugens uundgåelige’ på P3 samt ’Ugens album’ på P4. Det er især Noah Rosanes sans for den helt særlige lyd og det unikke udtryk, som har været med til at gøre ham til et varmt producernavn. Med alt lige fra at føre populære grupper som Nelson Can frem i lyset over arbejdet med det eksperimenterede i undergrunden til de helt brede og folkelig appellerende toner i selskab med musikere som blandt andre den tidligere X-Factor vinder Thomas Ring, der eksempelvis deltog i Dansk Melodi Grand Prix med et stilsikkert nummer, produceret af Rosanes.

Som et mangfoldigt multikapacitet er den musikalske københavner kommet vidt omkring i karrieren. Hvis ikke Noah Rosanes producerer eller selv står på scenen som guitarist og spiller sammen med ikoner som Søs Fenger og Anne Dorthe Michelsen, så har han udfordrende brugt tiden på at være kapelmester på flere teateropsætninger. Store kommercielle kræfter har også nydt godt af talentet, når Noah Rosanes har stået bag lydsiden til flere populære reklamefilm fra blandt andre Volkswagen, Vespa, Comwell, DR og Anton Berg. Eller medier som Berlingske, der i sommer hyrede ham til at skabe musikken til dagbladets podcastunivers.

Når Noah Rosanes ikke i almindelighed arbejder traditionelt med musik, så banker hans hjerte for at kaste sig over kunstens langt mere uforudsigelige og fornyende terræn. Det har krævet hjerteblod og kræfter at gennemføre de forskellige ambitiøse projekter, som Noah Rosanes med stor opmærksomhed fra medierne har ført ud i livet i de seneste mange år. De forskellige projekter har det til fælles, at nøgleordet er nytænkning.

Senest i efteråret 2017 gennemførte Rosanes sit spoken word projekt ’Åbne Ører’,hvor han fik den yderst sjældne invitation til at blive huskunstner på Christiansborg. Igennem tre måneder interviewede Noah Rosanes folketingspolitikere fra alle landets partier (Blandt andre Uffe Elbæk, Pia Kjærsgaard, Dan Jørgensen, Jakob Ellemann-Jensen). Efterfølgende ændrede han digitalt i politikernes stemmer, så man ikke kan gennemskue, hvem der står bag det sagte. På den måde, er modtageren nødt til at forholde sig til, hvad der bliver sagt, frem for hvem siger det, og dermed lytte med ørene frem for øjnene.

Før det unikke projekt på Christiansborg har Noah Rosanes udtænkt flere kreative koncepter med stor succes. Han stod i 2010 bag selskabet 10.000 Records, hvor kunstnere fik muligheden for at indspille et album for maksimalt 10.000 kroner samt dertil at sætte et unikt eksemplar af et stykke musik på auktion. Startbuddet lød på 10.000 kroner, og det vindende bud fra auktionen gik ubeskåret videre til den næste kunstner på 10.000 records, så køberen – der har inkluderet både Ølfabrikken og Baresso – på den måde var med til at støtte og sponsorere ny dansk musik. Den nytænkende form for finansiering medførte Noah Rosanes fik mulighed for at producere Nelson Cans debut, der blev en kommerciel og kritikerrost succes.

Den kollektive kunst har især også kendetegnet Noah Rosanes’ kreative tankegang. Under banneret ’The Ball and the Wall’ forenede han musik og kunst i en højere enhed, da 20 visuelle kunstnere, der hver havde ti sekunder at gøre godt med, skabte musikvideoer til numre, han selv producerede i samarbejde med andre kendte musikere. I ’Music Marathon’ gik han planken helt ud og lukkede sig inde i sit studie 24 timer i døgnet i en hel uge og skabte et musikværk på 30 minutter sammen med 30 musikalske gæster, der repræsenterede genrer fra vidt forskellige dele af den danske musikverden.

BEST KEPT SECRET

MUSIC & VIDEO

PRODUCTIONS & VIDEO

CONTACT

Phone

+45 2299 2735